Poziv građanima za dostavljanje prijedloga za realizaciju infrastrukturnih i drugih projekata u Zavidovićima

Dešavanja

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zavidovići usvojen je Budžet u iznosu od 16.703.210,80 KM.

Radi se o najvećem projektovanom Budžetu Grada Zavidovići do sada u kojem su, između ostalog, predviđena sredstva i za realizaciju infrastrukturnih projekata. S tim u vezi Gradonačelnik Hašim Mujanović poziva sve građane Zavidovića da dostave svoje prijedloge za realizaciju projekata za koje građani smatraju da su od značaja za unapređenje životnih uslova, koji će doprinijeti ljepšem i urbanijem izgledu našeg Grada (sanacija puteva, izgradnja i modernizacija javnih rasvjeta, uređenje postojećih i izgradnja novih parkova, dječijih igrališta, šetališta i drugo).

Prijedlozi se mogu dostavljati u pisanoj formi na Pisarnicu Gradske uprave, putem e-mail adrese Grada Zavidovići: [email protected] kao i putem Gradonačelnikovog facebook profila. Prijedlozi se dostavljaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva.

„Gradsko vijeće usvojilo je rekordan Budžet Grada Zavidovići za 2024. godinu. Rezultat je to našeg predanog rada, dobre saradnje s višim novima vlasti i domaćinskog odnosa prema budžetskim sredstvima. Obzirom da Gradska uprava nastoji udovoljiti potrebama Zavidovićana odlučili smo se i na ovaj način pozvati građane da zajedno kreiramo što ugodniji ambijent u našim Zavidovićima. Svi prijedlozi koji budu dostavljeni uzet će se u razmatranje i realizovati shodno važnosti, okolnostima i raspoloživim finansijskim sredstvima“, kazao je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

Izvorni Članak: zavidovici.ba