Povodom obilježavanja Dana općine Zavidovići – Otvaranje biznis servis centra Općine Zavidovići

Dešavanja

Centralnu manifestaciju u povodu Dana općine Zavidovići uveličali su mnogobrojni gosti iz društvenog i političkog života, Zavidovića, Zeničko-dobojskog kantona i države BiH.

Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježja i održavanja Svečane sjednice Općinskog vijeća Zavidovići upriličen je sastanak u Velikoj sali općine Zavidovići sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovine Fadilom Novalić i Ministrom prostornog uređenja FBiH Josipom Martić.

Premijer FBiH Fadil Novalić se nakon održanog sastanka obratio okupljenim radnicima „Krivaja Mobel“ – u stečaju, a govoreno je o rješavanju radnopravnog statusa radnika.

Nakon obraćanja Premijera radnicima upriličeno je otvaranje Bizni servis centra. Načelnik Hašim Mujanović i premijer su presjecanjem vrpce svečano otvorili Biznis servis centar.

Premijer FBiH Fadil Novalić pokazao je zadovoljstvo otvaranjem Biznis servis centra, ali je istakao da je prioritet Zavidovića rješavanje problema radnika Krivaja Mobel – u stečaju.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović zahvalio se Premijeru Fadilu Novalić na finansijskoj podršci izgradnje Biznis servis centra i šalter sale. Svojim nesebičnim zalaganjem i željom da svoju Općinu učini boljom za sve građane Zavidovića, Općinski načelnik Hašim Mujanović uz veliku podršku vlade Federacije BiH, doprinio je da se projekt Biznis servis centar uspješno realizuje.

Biznis centar će biti mjesto gdje će mnogobrojne ciljane grupe imati priliku ostvariti svoje ideje, a posebno mala i srednja preduzeća, populacija mladih ljudi, kao i drugi građani općine Zavidovići.

Prednosti otvaranja Biznis centra su višestruke a cilj je poboljšanje saradnje sa poslovnim sektorom kroz pojednostavljenje procedura investitorima u Općini Zavidovići. Centar će biti i mjesto okupljanja poslodavaca kako bi zajednički radili u cilju razvoja novih ideja i planova za biznis.

 

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba