Potpisan ugovor o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica

Život

Potpisan je ugovor između Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica.

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata turističke infrastrukture i suprastrukture a visina odobrenih sredstava iznosi 26.000,00 KM.

Obzirom da Grad Zavidovići posjeduje veliki turistički potencijal, koji nije dovoljno iskorišten Gradonačelnik ističe da će odobrena sredstva Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona biti utrošena u skladu sa prihvaćenim projektom u cilju pružanja što kvalitetnije usluge turistima i zaljubljenicima u prirodu i zavidovićka prirodna bogatstva. Realizacijom navedenog projekta naša poznata izletišta Maoča i Kamenica posjetiocima će biti predstavljena u znatno ljepšem svjetlu.

Gradonačelnik Mujanović zahvalan je Ministarstvu na odobrenim sredstvima a Grad Zavidovići će nastaviti aplicirati i koristiti sredstva viših nivoa vlasti, sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg razvoja našeg Grada u svim oblastima.

Izvorni Članak: zavidovici.ba