Postaju li Zavidovići novo žarište koronavirusa? Potvrđeno još 20 slučajeva

Dešavanja

Još 20 slučaja infekcije koronavirusom (COVID19) je potvrđeno kod osoba s prostora Zavidovića, čime je broj slučajeva od početka pandemije na našoj općini dostigao 151.

Podsjećamo u ponedjeljak je evidentirano 27 novih slučajeva, a od početka septembra čak 71 slučaj je registrovan u Zavidovićima.

Prema podacima koji su večeras ažurirani na zvaničnoj stranici za praćenje podataka o broju zaraženi na ZDK (koronavirus.zdk.ba), u ZDK je danas registrovano 70 novih slučajeva, odnosno, 2327 od početka pandemije.

Broj aktivno oboljelih iznosi 790, a 68 pozitivnih na koronavirus je preminulo, od toga broja najmanje tri osobe su iz Zavidovića.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je u našoj državi potvrđeno 12 novih smrtnih slučajeva, a 344 novih slučajeva zaraze, dok je za još 275 osoba potvrđeno da su se oporavile.

U našoj zemlji je od početka pandemije smrtno stradalo 790 osoba, a broj osoba koje su bile pozitivne na virus iznosi 26081. Od ovog broja, 6657 slučajeva se vode kao aktivni.

Zdici.info