Poraz odbojkaša Zavidovića u Lukavcu

Sport

U okviru 2. kola nastavka sezone u odbojkaškoj Super ligi FBiH, MOK Zavidovići je poražen na gostovanju kod ekipe OK 7 Lukavac. Domaći su slavili pobjedu rezultatom 3:1 u setovima. 

Susret je nosio epitet derbija kola Super lige FBiH, gdje su Zavidovićani u prvom setu održavali blagu prednost te tako okončali prvi set u svoju korist rezultatom 25:27, što je nagovještavalo odličnu odbojkašku predstavu.

Drugi set domaći otvaraju snažno tako da ovaj set privode kraju od 25:11 gdje su Zavidovićani djelovali prilično inertno. U nastavku utakmice nije došlo do većih preokreta, te su domaći osvojili i preostala dva seta i došli do sigurne pobjede.

Iz ekipe MOK Zavidovići izražavaju nezadovoljstvo suđenjem, smatrajući da sudijski dvojac nije dozvolio da utakmica opravda epitet derbija kola.

Sudijski par ove utakmice nije dorastao da dijeli pravdu na ovakvim susretima, u pojedinim trenucima očigledna pristrasnost prema domaćinima je bila toliko izražajna da su se na kraju utakmice i domaći igrači izvinjavali igračima Zavidovića konstatujući da nije do njih.” – kazali su iz MOK Zavidovići.
U narednom kolu Zavidovićani su domaćini ekipi OK Napredak iz Odžaka.

I. K./Zdici.info