Pomozimo Sumeji Ikanović da stane na svoje noge

Život

Sumeja Ikanovic, FB privatni album

Usljed preranog porođaja majke (u 6,5 mjesecu trudnoće) dijagnosticirana joj je Cerabralna paraliza. Zbog toga već 21 godinu živi život na točkovima, to jeste nalazi se u invalidskim kolicima.

“Na sve se insan navikne, pa i na život u kolicima. Nauči biti sretan i uspjevati bez prepreka čak i onda kada ih ima. U djetinjstvu nisam imala priliku biti bezbrižno dijete koje trčkara i skakuće okolo sa svojim drugarima. Kako sam rasla to mi je prestajalo tištiti dušu, jer se pojavio veći problem. Postala sam odrasla osoba, ali odrasla osoba koja ne može da bude potpuno samostalna i kojoj uvijek treba nečija pomoć. To me ubija i danas.

Međutim, hvala dragom Bogu dobila sam priliku da uz Njegovu pomoć to sve promjenim! Da konačno osjetim kako je to hodati, trčati, skakati, jednostavno gledati svijet stajajući na svojim nogama. Dobila sam mogućnost liječenja u jednoj od najboljih klinika u Turskoj, Acibadem klinici.

Ali, moj odlazak tamo iz finansijskih razliga nije moguć bez Božije pomoći, pa pomoći Vas, dobrih ljudi. Sam običan pregled tamo košta 150€ međutim kao što se da pročitati na nalazu na prvoj slici dolje, to je samo prvobitni pregled kojim bi se ustanovilo moje trenutno stanje i eventualni dalji koraci i pretrage. Postoji također mogućnost da će tražiti da te dalje pretrage radim u Turskoj, a ne u BiH.

Obični pregled 150 eura

Kako svi znamo liječenje svugdje zahtjeva veliku svotu novca, a pogotovo u Turskoj, gdje imaju i troškovi poput avionskih karata i hotela. Zato neka početna suma koja bi mi trebala za liječenje i ostale troškove je 1500 €. Ja taj novac sama ne mogu prikupiti. Zato sve dobre ljude molim da svojim uplatama ili barem djeljenjem ovog posta na svom profilu pomognu mi da skupim što više novca i tako imaju udjela u mom ozdravljenju aBda”- objavljuje zavidovićanka Sumeja Ikanović na svom Facebook profilu.

Sve uplate možete vršiti na sljedece brojeve računa:

Sumeja Ikanović, Unicredit Bank: 3385802560613833
PayPal račun: [email protected]
IBAN: BA393385802863837676
SWIFT:UNCRBA22

Zdici.info