Policijska stanica Zavidovići: Saopštenje za građane grada Zavidovići

Dešavanja

Saopštenje koje smo zaprimili iz Policijske stanice Zavidovići, prenosimo u cjelosti.

Poštovani sugrađani,

Obavještavamo Vas da će Policijska stanica Zavidovići u cilju poduzimanja pojačanih mjera i preventivnog djelovanja na sprečavanju neželjenih posljedica upotrebom pirotehničkih sredstava  i drugih naprava, povodom novogodišnjeg praznika, provesti niz aktivnosti.

S tim u vezi, obavještavamo Vas da će policijski službenici PS Zavidovići za vrijeme novogodišnjeg praznika pojačano postupati po navedenoj problematici, a u vezi prodaje, kupovine, i paljenja pirotehničkih sredstava  na javnim mjestima, a što je definisano članom 3. stav 1. tačka 21. , 22. , i 23., Zakon o javnom redu i miru ZE-DO kantona. Takođe, naglašava se i odgovornost roditelja prilikom izvršenja prekršaja od strane njihove maloljetne djece.

Pored preduzimanja represivnih mjera prema počiniocima navedenih  prekršaja, pojačane aktivnosti imaju za cilj  i prevenciju, odnosno smanjenje broja izvršenih prekršaja iz navedenih oblasti.

Ovim putem pozivamo sve građane grada Zavidovići da se dosljedno pridržavaju navedenih propisa iz oblasti Zakona o javnom redu i miru ZE-DO kantona, kako bi zajedničkim naporima poboljšali nivo bezbjednosti, što će rezultirati i smanjenjem broja opisanih prekršaja kao i eventualno povrijeđenih lica.

 

 

Zdici.info