Policija uhapsila dvije osobe nakon stradanja Zavidovićanina na Bjelašnici

Dešavanja

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe nakon što je jučer na Klinici urgentne medicine u Sarajevu preminuo radnik koji je prethodno na Bjelašnici doživio nesreću prilikom izvođenja građevinskih radova.

“Dana 06.07.2021.godine u 13.15 sati obaviještena je dežurna služba Šeste PU da je prilikom obavljanja građevinskih radova na objektu u mjestu Babin do, područje općine Trnovo, došlo do pada i povređivanja lica E.Dž. rođen 1975.godine iz Zavidovića. Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđeno lice vozilom ZZHMP Kantona Sarajevo prevezeno na KUM UKC Sarajevo, gdje je istog dana u 15.50 sati od zadobijenih povreda E.Dž. preminuo”, navodi se u današnjem policijskom izvještaju.

Kako dodaju iz MUP-a KS, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz angažman inspektora zaštite na radu i stalnog sudskog vještaka zaštite na radu.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 328. stav 2. KZ F BiH (teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi s krivičnim djelom iz člana 326. stav 1. KZ F BiH (nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova), istog dana lišili slobode lica: D.T. rođen 1972.godine iz Istočnog Novog Sarajeva i M.P. rođen 1996.godine iz Sarajeva. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navode iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Izvorni Članak: www.klix.ba