Policajci brutalno priveli 66-godišnju staricu nakon što je prešla ulicu na crveno – VIDEO

Dešavanja

U srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom centru Osijeka, dogodio se incident koji je šokirao građane.

Prema pisanju Glasa Slavonije, policajac je srušio ženu srednje dobi na beton i vezao je lisicama, i to jer je prešla cestu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

“Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je zna li što je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, no policajac ju je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisičinama”, ispričala je službenica obližnjeg objekta.

Navodno je pokušao intervenirati i jedan mladić, koji je policajcu rekao da se makne sa žene, na što mu je ovaj navodno odgovorio da se makne, ili će i njega privesti.

“Da je napravila ne znam što, nije u redu da policajac tako skače po ženi. Kad ju je srušio, kleknuo je na nju, a ona je zapomagala. Kada joj je stavio lisice žena se, očito šokirana, pokušala oteti, ali joj je tako zavrnuo ruku da mislim da joj je rame iskočilo. Ovo je prestrašno. Vidjela sam da se radi o ženici koja baš i nije neka opasnost za okolinu”, kazala je jedna svjedokinja događaja.
Od policije se doznaje da je bilo upotrebe sredstava prisile u Ulici Republike Hrvatske te da je istraga u toku.

“Slijedi utvrđivanje svih činjenica u vezi ovog slučaja, te utvrđivanje opravdanosti upotrebe policijske prisile. Policijski službenik djelatnik je Stanice saobračajne policije Osijek i za vrijeme njegovog postupanja cijelo vrijeme bila je uključena videokamera koju je imao zakačenu na uniformi”, rekao je glasnogovornik osječke policije.

https://www.youtube.com/watch?v=3ayLqn90QOQ