Polaznici karate kluba „Mersad Kurtalić“ dobili nove prostorije

Sport

Novi prostor za polaznike karate kluba “Mersad Kurtalić” je uzet pod zakup i finansira se isključivo vlastitim sredstvima kluba.

Činiti će ga prostor za treniranje, dvije svlačionice, kancelarija kluba, WC i prostor u kojem je planirano da se vremenom postave sprave za vježbanje.

Prostor predviđen za treniranje

Vodstvo kluba u narednom periodu planira postaviti i ogledala, nekoliko pomoćnih sprava za vježbe, TV i kameru koja će biti pomagalo pri analiza rada i praćenje takmičara na turnirima.

Klub svoje takmičarske aktivnosti vodi unutar karate saveza Bosne i Hercegovine, po kalendaru turnira unutar istog.

Tu su još i pojedina međunarodna takmičenja na kojima nastupa klub iz Zavidovića. Između ostalih ističu se turniri u  posebno Švicarskoj, Tursoj i  Italiji.

U novi prostor uloženo je oko 6.000 do 7.000 KM uglavnom od članarina i lična sredstva pojedinaca u klubu.

Posebnu zahvalnost za aktivnosti oko pripreme i otvaranja klupskih prostorija vodstvo kluba ima prema gospodinu Mirsadu Kurtaliću ocu preminulog Mersada – predsjedniku kluba.

Karate klub “Mersad Kurtalić”

Karate klub „Mersad Kurtalić“ Zavidovići, osnovan je u junu 2015. godine a sa aktivnim radom počeo je u decembru iste godine.

Klub nosi ime, nesretno, u poplavama 2014. godine, stradalog mladog i perspektivnog karatiste, dječaka, nosioca majstorskog pojasa u karateu, takmičara koji iza sebe ima mnogo osvojenih turnira i medalja.

U maju mjesecu 2016. organizovao karate turnir „I Memorijalni turnir Mersad Kurtalić“, a za 2017. godinu karate savezu Bosne i Hercegovine, u maju je prijavljen i u kalendar aktivnosti saveza uvršten i drugi memorijalni turnir.

Također, ovaj sportski kolektiv iz Zavidovića član je karate saveza Bosne i Hercegovine. Svi takmičari imaju obezbjeđenu svu opremu (torbe, trenerke, dukserice, rukavice, pojasevi) za takmičenja sa logom kluba. Na ovome posebna zahvalnost ide Muji Kalabiću, Adisu Mujanoviću i preduzeću ZIKO, te Feridu Šibonjiću koji su omogućili nabavku ove neophodne opreme.

E. F./Zdici.info