Počinje završnica Evropskog prvenstva: Crvena furija protiv domaćina Njemačke, Mbappe protiv Ronalda!

Sport

(Patria) – Na Evropskom nogometnom prevenstvu koje se igra u Njemačkoj, danas su na rasporedu dva susreta četvrtfinala. Snage će prvo odmjeriti selekcije Španije i Njemačke, a večeras se sastaju Portugal i Francuska.

Španija – Njemačka u 18 sati

Utakmicu između Španije i Njemačke u Stuttgart Areni možete pratiti u direktnom prenosu od 18 sati.

Njemačka je pobijedila Dansku rezultatom 2:0 i izborila plasman u četvrtfinale. Protivnik Španije u osmini finala bila je reprezentacija Gruzije koju je pobijedila rezultatom 4:1 i plasirala se u četvrtfinale.

Portugal – Francuska u 21 sat

U večernjem terminu od 21.00 sat u Hamburgu se sastaju Portugal i Francuska. Portugal je pobijedio Sloveniju nakon produžetaka sa 3:0 za plasman u četvrtfinale. S druge strane, Frncuska je teže od očekivanog savladala Belgiju u osmini finala. Večeras ćemo gledati okršaj bivšeg galaktikosa Ronalda i budućeg Mbappea.

U četvrtfinalu EURO 2024 igrat će: Španija – Njemačka (5. juli, 18 sati, Stuttgart Arena), Portugal – Francuska (5. juli, 21 sat, Volkspark Hamburg), Engleska – Švicarska (6. juli, 18 sati, Dusseldorf Arena) i Nizozemska – Turska (6. juli, 21 sat, Olimpijski stadion Berlin).

Zdici.info