Počela isplata trećoj grupi po Javnom pozivu poduzetnicima/poduzetnicama za dodjelu poticaja za Refundaciju sredstava

Dešavanja
Zgrada općine Zavidovići

Zgrada općine Zavidovići

Na osnovu Javnog poziva poduzetnicima/poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2020. godinu – komponenta i program djelimične sanacije i ublažavanja šteta u privredi uzrokovanih pandemijom koronavirusa – Covid 19, Općinski načelnik Zavidovići odobrio je sredstva za isplatu poticaja.

Za treću grupu obrađenih zahtjeva za Refundaciju sredstava po osnovu prijave za razrez komunalne takse uplaćene do 31. 1. 2020. godine u iznosu od 50% odobrena su sredstva za 22 korisnika, a iznosi će se uplatiti na račune lica sa spiska iz sredstava Budžeta općine Zavidovići za 2020. godinu.

Korisnici mjera iz ovoga Programa mogli su biti svi privredni subjekti, pravna i fizička lica, čiji je rad obustavljen naredbama Općinskog štaba civilne zaštite Zavidovići, a koji su se u okviru registrovane djelatnosti bavili ugostiteljstvom, trgovinom na malo (butici, prodaja odjeće i obuće), frizerskim i kozmetičkim uslugama, uslugama dječije igraonice, priređivanjem igara na sreću, pružanje sportsko-rekreativnih usluga (teretane, fitnes klubovi i sl.), a čije je sjedište na području općine Zavidovići.

Preuzimanje:

Spisak za isplatu trećoj grupi po Javnom pozivu poduzetnicima/poduzetnicama za dodjelu poticaja za Refundaciju sredstava po osnovu prijave za razrez komunalne takse uplaćene do 31.01.2020. godine u iznosu od 50%

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba