Počela isplata prvoj grupi po Javnom pozivu poduzetnicima za dodjelu poticaja za Refundaciju sredstava

Dešavanja

Na osnovu Javnog poziva poduzetnicima / poduzetnicama za dodjelu poticaja privrede na području općine Zavidovići za 2020. godinu – komponenta i program djelimične sanacije i ublažavanja šteta u privredi uzrokovanih pandemijom koronavirusa – Covid 19, Općinski načelnik Zavidovići odobrio je sredstva za isplatu poticaja.

Za prvu grupu obrađenih zahtjeva za Refundaciju sredstava po osnovu prijave za razrez komunalne takse uplaćene do  31.01.2020. godine u iznosu od 50% odobrena su sredstva za 20 korisnika, a iznosi će se uplatiti na račune lica sa spiska iz sredstava Budžeta općine Zavidovići za 2020. godinu.

Korisnici mjera iz ovoga Programa mogli su biti svi privredni subjekti, pravna i fizička lica, čiji je rad obustavljen naredbama Općinskog štaba civilne zaštite Zavidovići, a koji su se u okviru registrovane djelatnosti bavili ugostiteljstvom, trgovinom na malo (butici, prodaja odjeće i obuće), frizerskim i kozmetičkim uslugama, uslugama dječije igraonice, priređivanjem igara na sreću, pružanje sportsko-rekreativnih usluga (teretane, fitnes klubovi i sl.), a čije je sjedište na području općine Zavidovići.

Preuzimanje:

Spisak za isplatu prvoj grupi po Javnom pozivu poduzetnicima/poduzetnicama za dodjelu poticaja za Refundaciju sredstava po osnovu prijave za razrez komunalne takse uplaćene do 31.01.2020. godine u iznosu od 50%

 

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba