Nova pobjeda odbojkaša Zavidovića, peta u nizu!

Sport

U okviru 10. kola Super lige F BiH u Odbojci Zavidovićani su deklasirali rivale iz Breze sa 3:1 po setovima 25:20,25:21, 31:33 i 25:12

U prva dva seta domaći su demonstrirali super kvalitetnu odbojku gdje je trener Mujanović postavio postavu koja je gostima uskratila bilo kakvu šansu za postizanjem boljeg rezultata. Jednostvano sve je funkcionisalo.

Malo opuštanje koštalo je domaćina kada gosti koriste nepažnju i stvaraju prednost od 6:16.
Ipak domaći konsoliduju redove pa u trenucima kada je domaća publika očekivala brzo okončanje seta u korist gostiju domaći uspijevaju dobrim prijemom, odličnim smečevima i nekoliko uspješnih blokova da goste sustignu pa čak pređu u blagu prednost od 19:17.
Završnica seta je ipak pripala gostima 31:33 što govori o tome da se igralo i u trećem setu odlično, sama spoznaja da je ovaj set trajao ukupno 32 minute govori o večerašnjoj super prikazanoj igri domaćih.

Gosti u četvrtom setu nisu mogli ništa dalje od 12 poena, tako da je set okončan sa 25:12 za konačnih 3:1 po setovima.

Bila je ovo jedna od najboljih do sada izdanja domaćih odbojkaša što uliva nadu da pokušaju u narednom poslednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Super lige da iznenade lidera tabele ekipu SLOBODE iz Tuzle.

Sudijski par Šefka Hasanić iz Maglaja i Belmina Čoloman iz Zavidovića na visini zadatka.

Linijski suci: Emir Obralkić i Hadžić Lejla iz Maglaja
Zapisničar: Ninković Mario iz Žepča
Delegat: Tihomir Pavličević iz Tuzle.

Zdici.info