Pobjeda odbojkaša Zavidovića i poraz odbojkašica

Sport

Ekipa MOK Zavidovići danas je u Sportskoj gradskoj dvorani savladala OK Olovo u okviru 18. kola Super lige BiH, dok je ekipa ŽOK Zavidovići poražena u posljednjem 14. kolu Prve ženske federalne lige – A3 od OK Gradina-Herceg.

Oko 200 gledalaca i ljubitelja odbojke danas je moglo uživati u pravom odbojkaškom prazniku u Zavidovićima.

Prve na teren su istrčale djevojke ŽOK Zavidovići, koje su nakon osvojenog prvog seta ipak na kraju poražena od prvoplasirane ekipe prvenstva, ekipe OK Gradina-Herceg iz Srebrenika, sa 1:3 u setovima (25:21, 17:25, 11:25 i 15:25).

Nakon djevojaka nastupila je i ekipa MOK Zavidovići, koja je stigla do sigurne pobjede rezultatom 3:0 u setovima protiv OK Olovo (25:20, 25:18 i 25:13).

Domaća ekipa je igrala izuzetno dobro cijelim tokom meča, a kvalitet igre je rastao iz seta u set, čemu svjedoči i konačan rezultat susreta.

Trener Asmer Mujanović je priliku za igru na ovoj utakmici ukazao svim igračima, što je dobra priprema za susret narednog kola kada Zavidovićani gostuju u Bihaću.

Iz domaće, ali i gostujuće ekipe su istakli zadovoljstvo suđenjem, te čestitali sudijskom paru Imamović iz Banovića na kvalitetnim odlukama.

A. B./Zdici.info