OO SDA Zavidovići: Otpočeli smo pravnu i političku borbu protiv kriminala u Gradu Zavidovići

Dešavanja

Saopštenjem se oglasila OO SDA Zavidovići gdje ističu da su podnijeli dva vijećnička pitanja, a razlog je pravna i politička borba protiv kriminala u Gradu Zavidovići, a zaprimljeno saopštenje i inicijative prenosimo u cjelosti.

Danas smo, kao što sam i obećala, otpočeli našu pravnu i političku borbu protiv kriminala u Gradu Zavidovići. Ako se ispostavi da ga nije bilo barem u ova dva slučaja parkinga i rasvjete, mada ima tih slučajeva podosta, tim bolje za Zavidoviće, ali nažalost sve su prilike da smo u pravu.

U oba ova slučaja se vrte budžetski novci. Kome tačno ide ekstra profit u džep možemo samo naslutiti.

  • Kako god, mi ćemo se boriti do kraja.
  • Dosta je bilo nepotizma na muci naroda.
  • Hvala vam na podršci i borimo se dalje svi skupa.
  • Zajedno za bolje Zavidoviće!

– Molim da mi Službe dostave svu dokumentaciju vezanu za dodjelu parkirališta na korištenje radi pružanja usluga parkinga uz naplatu. Tražimo da nam se dostave svi do sada zaključeni Ugovori sa privrednim društvima zajedno sa visinama naknade koju plaćaju privredna društva po svakom zaključenom Ugovoru. Tražim da mi se i dostavi Odluka vijeća koja je osnov za raspisivanje javnih poziva za dodjelu parkirališta na korištenje radi pružanja usluga parkinga – stoji u prvom vijećničkom pitanju Gradskog vijećnika Amera Avdičevića.

– Molim da mi Službe dostave tabelarni prikaz svih potpisanih Ugovora sa firmom ”Delta – H” d.o.o. Zavidovići i firmom ”Elektro Blitz” d.o.o. Zavidovići u posljednjih osam godina. U tabelarnom prikazu navesti Ugovore potpisane na osnovu prethodno raspisanih poziva za javne nabavke, kao i Ugovore potpisane na osnovu direktnih sporazuma sa pomenutim firmama, sa tačno naznačenim cijenama iz Ugovora. – stoji u drugom vijećničkom pitanju Gradskog vijećnika Amera Avdičevića

Zdici.info