OO SDA Zavidovići: Gradonačelnik urušava sistem, otvoreno pokazuje silu i čini nepravdu

Dešavanja

Foto: Zavidovici News

Povodom katastrofalne situacije po pitanju neodvoza smeća u našem gradu, sa službenim saopštenjem oglasila se i OO SDA Zavidovići, a čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća Radnik d.o.o. Zavidovići već su šesti dan u radničkom neposluhu, izazvani odlukom gradonačelnika Zavidovića da ih diskriminira i ne isplati im novčanu pomoć u skladu sa Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, a koju je isplatio uposlenicima Gradske uprave i uposlenicima nekih javnih ustanova.

Tako je gradonačelnik prevazišao sam sebe u svojoj bahatosti i namjeri da u Zavidovićima uvede haos i grad zatrpa smećem. Umjesto da kao prvi čovjek čini sve da sistem funkcioniše, on ga sam urušava, i to tako što otvoreno pokazuje silu i čini nepravdu.

Zašto se odlučio da nekim zaposlenicima javnih subjekata kojima je grad osnivač uplati pomoć, a drugima ne uplati, zna samo on.

A smeća je sve više i više u našem gradu, i samo nam je još to falilo da padnemo još niže nego što smo bili do prije neki dan.

Ovaj put cilj bahatog ponašanja gradonačelnika su radnici JKP Radnik i njihove porodice, sljedeći put će to biti neko drugi ko mu zasmeta. Kako god, njegovu samovolju, silu i nepravdu nažalost ispaštaju svi građani.

Da li se gradonačelnik iz njemu samo znanog razloga sveti radnicima jer je Gradsko vijeće stalo na put njegovoj težnji da poveća cijene komunalnih usluga, stvarno je teško razumjeti. Radnici su nepravedno diskriminirani, a građani su žrtve samovolje i nezrelosti u obavljanju funkcije gradonačelnika. Zašto nije iskoristio sredstva iz tekuće budžetske rezerve koja smo mu mi, građani Zavidovića, dali na raspolaganje upravo za ovakve svrhe, i zašto nije svim radnicima isplatio novčanu pomoć, a ne samo odabranim?

Da ne stoji gradonačelnikova težnja o poslupljenju cijena govori u prilog i činjenica da su cijene u Zavidovićima po važećem cjenovniku za odvoz smeća više u usporedbi sa cjenama komunalnih usluga javnih preduzeća okolnih općina.

Nesposobnost, neznanje, nerad gradonačelnika uzrok su svih naših problema.
Zavidovići trpe već osam godina. Svaki novi dan ove sramne vladavine je za narod Zavidovića kao godina.

Ovakvu vlast kakvu imamo u Zavidovićima, niko nije zaslužio.
Vrijeme je za promjene.

Zdici.info