OK Krivaja za vikend domaćin međunarodnog turnira povodom Dana općine

Sport

U okviru obilježavanja dana općine Zavidovići OK Krivaja, koji je vratio prvobitni naziv kluba nakon što je nastupao neko vrijeme pod imenom MOK Zavidovići, domaćin je 3. međunarodnog turnira u odbojci za seniore – Zavidovići Open 2017.

Na ovome turniru, među najsnažnijim u regionu, učešće će uzet šest kvalitetnih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Pored ekipe domaćina, na turniru će još učestvovati: OK Kakanj koji se takmiči u Premijer ligi BiH, zatim OK Bosna Kalesija i OK Napredak iz Odžaka koji nastupaju u Super ligi FBiH, a domaćin je uspio da privuče još dvije kvalitetne ekipe iz susjedstva, OK Valjevo koji je prvoligaš u Srbiji, te OK Mursa iz Osijeka, također prvoligaš iz Hrvatske.

Turnir će biti odigran u Sportskoj gradskoj dvorani u Zavidovićima s početkom u 9:45, kada je zakazana utakmica između OK Kakanj i OK Bosna Kalesija, a od 10:40 će uslijediti svečana ceremonija otvaranja turnira.

Poziv ljubiteljima odbojke, sugrađanima i vjernim navijačima da se odazovu na ovu vrhunsku demonstraciju odbojke i uživaju u majstorijama odbojkaša iz BiH i susjednih država.” – stoji u saopštenju OK Krivaja.

A. B./Zdici.info