OK Krivaja proteklog vikenda bio domaćin ekipama iz regije - međunarodni turnir Zavidovići Open 2017

Sport

Foto: Facebook/I.O.

Odbojkaški klub Krivaja iz Zavidovići u okviru obilježavajnja Dana općine Zavidovići u nedjelju je bio domaćin 3. međunarodnog turnira u odbojci za seniore – Zavidovići Open 2017.

Turnir je okupio šest sastava, a ekipe učesnice su dolazile iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije: OK Kakanj 78 (Premijer liga BiH), OK Bosna iz Kalesije (Super liga FBiH), OK Napredak iz Odžaka (Super liga FBiH), OK Valjevo (Prva liga Srbije) i OK Mursa iz Osijeka (Superliga Hrvatske).

Mjesto održavanja turnira je bila Gradska sportska dvorana u Zavidovićima, a učesnicima turnira su se između ostalog obratili presjedavajući općinskog vijeća Zavidovići, gospodin Redžo Seferović, dok je turnir zvanično otvorio pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti, gospodin Idriz Alihodžić. U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi KUD Krivaja -Zavidovići.

Sudačka četvorka OSFBiH je bila na visini zadataka, a ista je bila u sastavu: Armin Mujkić, Šefka Nuhan-Hasanić, Mujkić Medim i Belmina Čoloman.

Najbolji na turniru su bili Kakanjci, koji su u finalnoj utakmici savladali OK Valjevo, dok je treće mjesto zauzela osječka Mursa. Domaća ekipa OK Krivaja je bila četvrta.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe:

Grupa A: OK Bosna, OK Mursa, OK Kakanj 78.

Grupa B: OK Napredak, OK Krivaja, OK Valjevo.

Postignuti su slijedeći rezultati:

Grupna faza: 

OK Bosna – OK Kakanj 0:2

OK Napredak – OK Valjevo 0:2

OK Bosna – OK Mursa 0:2

OK Napredak – OK Krivaja 0:2

OK Mursa – OK Kakanj 0:2

OK Krivaja – OK Valjevo 0:2

Utakmica za treće mjesto: OK Krivaja – OK Mursa 0:2

Finale: OK Kakanj – OK Valjevo 2:0

A. B./Zdici.info