Održana skupština OK - odbojkaškog kluba Krivaja Zavidovići

Sport

U Subotu 26.5.2018 godine u prostoru medijalne sale Centra za kulturu u Zavidovićima održana je redovna godišnja izvještajna Skupština OK Krivaja.

Na istoj pristupilo je 13 delegata i 8 gostiju simpatizera kluba kao i sponzori kluba. Na dnevnom redu Skupštine našlo se 6 tačaka koje su delegati razmatrali. Usvojen je zapisnik sa prethodne godišnje skupštine od 10.5.2017 godine.

Na skupštini usvojeni su izvještaji o radu upravnog odbora za period maj 2017. maj 2018, kao i izvještaj o nastupu kluba u sezoni 2017/2018. Usvojeni su plan i program rada i financisjki plan kluba za ostatak 2018 godine. Na skupštini kluba dosadašnji predsjednik Skupštine Alija Imširović je podnio ostavku iz ličnih razloga i nemogućnosti obavljanja ove funkcije te je na prijedlog delegata izabran novi predsjednik skupštine Hrkić Alija.

U izvještajima o radu kluba kao i takmičarskom dijelu izvještaj je podnio Parić Mujo i Mujanović Asmer. Istaknuta je potpuna disciplina u klubu i pokazatelj svega je postignut i dobar rezultat u sezoni 2016/2017 i 2017/2018 gdje je ekipa za malo trebala da igra play off za prvaka i plasmnan u premijer ligu.

Istaknuto je u izvješaju da je na prošloj skupštini klub promjenio naziv iz MOK Zavidovići u OK Krivaja gdje je nastavljena tradicija  postojanja OK Krivaja iz predratnog perioda. Ove sezone klub će nastojati da izbori playoff za prvaka u skupini Super ligeF  BiH  gdje zasigurno  i jeste mjesto Zavidovićkim mladim odbojkašima.

Delegati su upoznati i o narednim aktivnostima kluba gdje će mladi igrači nastupiti na omladinskom turniru u Orašju te  oko organizacije IV.međunardonog turnira za seniore u Zavidovićima u septembru za dan općine. Do tada ekipa  će obaviti trenažne procese i pripreme za početak takmičenja u sezoni 2018/2019 u super ligi F BiH.

Zdici.info