Odbojkaški klub "Krivaja" ostvario zapažene rezultate na kadetskom turniru povodom dana općine Kalesija

Sport

Odbojšaki klub “Bosna” iz Kalesije bio je u Nedjelju domaćin kadetskog turnira za odbojkaše a turnir je održan u povodu obilježavanja dana općine Kalesija. Nastupile su ekipe OK “Bosna” iz Kalesije, OK “Krivaja” iz Zavidovića OK “Jedinstvo 1945” iz Tuzle, i OK “Mladost” iz Distrikta Brčko.

Zavidovićki mladi odbojkaši pokazali su vrhunsko umijeće savladavši favorite turnira OK Jedinstvo iz Brčkog sa 2:1, zatim OK Kalesiju sa 2:0 i na kraju OK Jedinstvo 1945 iz Tuzle identičnim rezultatom.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Eldar Imamović član OK Krivaja, a najbolji igrač na poziciji korektora proglašen je Ajdin Mehić također član OK Krivaja. Ekipu je do trofeja vodio profesor Asmer Mujanović koji je i trener seniorskog tima OK Krivaja koja je sezonu 2018-2019 okončala na četvrtoj poziciji.

U junu će članovi OK Krivaja nastupiti još na međunarodnom turniru na Ilidži u okviru sporstkih igra mladih gdje se očekuje učešće oko 700 takmičara iz raznih sportova a najveći broj ekipe se prijavio u odbojci te možemo od ovih mladih nada očekivati i u junu još puno trofeja.

Zdici.info