Odbojkašice Zavidovića osvojile drugo mjesto na turniru u Italiji

Sport

Odbojkašice Zavidovića osvojile su drugo mjesto na nedavno održanom turniru „Alessandra Navoni“ u Italiji.

U okviru sporazuma o bratimljenju između Općine Roncadelle (Italija) i Općine Zavidovići (BiH), Ambasda Loklane Demokratije Zavidovići je organizovala učešće Ženskog odbojkaškog kluba “Zavidovići” na 19. memorijalnom turniru „Alessandra Navoni“ u Italiji.

Turnir u ženskoj odbojci održan je u sportskoj dvorani u Roncadellama 18. decembra 2016. godine. Ovaj memorijalni turnir je posvećen djevojčici Alessandri Navoni, koja je izgubila život u jedanaestoj godini zbog leukemije. Nakon bolnog gubitka roditelji mlade odbojkašice su odlučili nastaviti boriti se protiv te opake bolesti, te su osnovali Savez za borbu protiv leukemije i limfoma (AIL) u gradu Brescia.

Brojni sportaši i sportašice svake godine učestvuju u ovom događaju, kombinujući solidarnost i strast prema odbojci, sjećajući se Alessandre i podižući svijest među mladim ljudima učeći ih značenju riječi solidarnost.

Događaj je održan pod pokroviteljstvom Općine Roncadelle, a u njemu su učestvovali sportski klubovi sa područja provincija Brescia, Cremona i Zavidovića. ŽOK “Zavidovići” je na turniru zauzeo drugo mjesto u kategoriji U18.

 

Osim toga, ekipa iz Zavidovića je 17.decembra posjetila i Cremonu, gdje su se sursreli sa predstavnicima provicnije Cremona, a organizovan je i obilazak grada uključujući Muzej violina sa radionicom za njihovu izradu.

E. F./Zdici.info