Odbojkaši Zavidovića počeli pripreme za novu sezonu

Sport

Nakon sjajnih rezultata u Super ligi FBiH i osvajanja pete pozicije u sezoni 2016/2017, a nakon ljetne pauze, odbojkaši Zavidovića proteklih dana krenuli su sa pripremama u nešto ranijem terminu.

Trenutno klub radi u Zavidovićima na sticanju fizičke spreme, a uigravanje i sticanja znanja nastavit će se u gradskoj dvorani pod trenerskim vodstvom profesora Asmera Mujanovića.

Razlog ranijeg početka priprema je organizacija Trećeg međunarodnog turnira u odbojci za seniore, a turnir koji će privući šest kvalitetnih klubova iz BiH, Hrvatske i Srbije. Inače ovaj turnir će biti održan u okviru obilježavanja 15. septembra – Dana općine Zavidovići, a turnir će biti održan u nedjelju 17. septembra.

Upravni odbor je započeo i distribuciju članskih karti kako bi se obezbjedila potrebna materijalna osnova, a iznosi članskih karti su svrstani u četiri  grupe:

  • 20 KM redovna članska karta,
  • 50 KM bronzani  sponzor,
  • 100 KM srebreni sponzor i
  • 200 KM zlatni sponzor.

Trener Mujanović ima identičan igrački kadar koji će ove sezone za cilj imati da izbori play off za plasman u Premijer ligu BiH, a imajući u vidu da je Super liga FBiH podijeljena za sezonu 2017/2018 u dvije grupe, u taboru MOK Zavidovići vjeruju da će njihova ekipa stići do željenog cilja.

A. B./Zdici.info