Odbojkaši Krivaje u nedjelju na rođendan kluba dočekuju ekipu Breze

Sport

OK Krivaja će ovog vikenda u okviru 4. kola Superlige FBiH ugostiti renomiranu ekipi OK Breza.

Nakon dva uvezana poraza protiv sarajevske Bosne, odnosno, od Ilijaša, pred izabranicima Asmera Mujanovića je grčevita borba za nove bodove koja bi ih ostavila u borbi za play-off.

U nedjelju je i sedmi rođendan OK Krivaja koja je počela s radom nakon rata i na najbolji način će probati da obraduju svoju vjernu publiku. Ovi momci koji su trenutno u fazi odigravanja jesenjeg dijela prvenstva su i zaslužni za opstanak odbojke u našem gradu, prvenstveno iz razloga što se klub godinama bori da preživi, ističi iz OK Krivaja za Zdici.info.

U klubu se žale i na nerazumijevanje pojedinih škola koje gravitiraju na području naše općine i upravljaju sportskim dvoranama, što uskraćuje mogućnost rada sa mlađim selekcijama koja broji oko 60 članova željnih iskazivanja, a dosada je jedino rukovodstvo Oš “Hajderovići” dalo pozitivan odgovor.

Pozivamo ljubitelje odbojke i vjerne navijače da u nedjelju njihova popodneva odrednica bude Sportska gradska dvorana i da se pruži maksimalna podrška našim odbojkašima kako bi izvojevali novu pobjedu, poručili su za kraj za naš portal iz Krivaje.

 

A. B./Zdici.info