Obavještenje o izdavanju izvoda iz Matične knjige rođenih

Dešavanja

Zbog neblagovremene isporuke obrazaca izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga od strane Federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, obaviještavamo stanovnike Grada Zavidovići o nedostatku obrazaca izvoda iz matične knjige rođenih, jer su trenutne zalihe istih već pri kraju.

Kako su nas izvjestili iz FMUP-a (koji provodi predmetnu javnu nabavku), po okončanju postupka javne nabavke, Gradu Zavidovići će biti dostavljen Anex Ugovora o isporuci preostalih potrebnih količina obrazaca i uvjerenja iz matičnih knjiga za tekuću godinu.

U skladu sa navedenim, apelujemo na građane i nadležne institucije da:
– Ukoliko već posjeduju izvod iz matične knjige rođenih, isti umnože i ovjere, a orginalni primjerak zadrže za sebe,
– Za sve postupke koje vode nadležne institucije, a za te postupke su im potrebni izvodi iz matičnih knjiga, da kao zamjenu za iste (dok se ne okonča postupak javne nabavke koju provodi FMUP) u svojim postupcima koriste i uvjerenje o činjenicama iz matičnih knjiga, koje će izdavati matičari u Matičnim uredima Općina / Gradova.

Grad Zavidovići je pismenim putem apelovao da navedeno Ministarstvo izda zvaničnu preporuku nadležnim institucijama koje u svojim postupcima koriste izvode iz matičnih knjiga, da kao zamjenu za iste (dok se ne okonča postupak javne nabavke) u svojim postupcima mogu koristiti i uvjerenje o činjenicama iz matičnih knjiga, koje će izdavati matičari u Matičnim uredima Općina / Gradova.

Molimo za razumijevanje građana i institucija, dok Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ne okonča potrebne procedure nabavke obrazaca izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga.

Izvorni Članak: zavidovici.ba