Obavijest Biroa rada Zavidovići: zbog Koronavirusa sva redovna javljanja u martu pomjeraju se za naredni mjesec

Dešavanja

Obavještavaju se nezaposlene osobe koje se vode na evidenciji biroa rada Zavidovići da se zbog novonastale situacije sa Koronavirusom sva redovna javljanja u mjesecu martu pomjeraju za naredni mjesec odnosno nezaposlene osobe nisu dužne javljati se na svoje redovne rokove do 31.03.2020. godine te da neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih lica.

U skladu sa naredbom direktora Službe, te sa preporukama Kriznog štaba ZDK i Federalnog ministarstva, ovim putem obavještavaju se korisnici usluga JU Službe za zapošljavanje Zeničko-Dobojskog kantona o slijedećem:

1. Rad sa strankama počev od 13.03.2020 godine je od 08:00 do 12:00 časova.

2. Sve redovana javljanja u mjesecu martu pomjeraju se za naredni mjesec, odnosno nezasposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezasposlenih osoba u gore navedenom roku, bez obzira na propušteni rok javljanja koji su imali u periodu od 13.03.-31.03.2020. godine.

3. Maksimanal broj stranak koje mogu boraviti u zgradi Službe ili općinskog biroa je pet (5).

4. Apeluje se nezaspolenim osobama da informacije o utvrđivanju svojih prava isključivo traže putem telefona nadležnih općinskih biroa rada i Službe, odnosno na email adresama koje se nalaze na službenoj stranici Službe, www.zdk-szz.ba

5. Obavijest ostaje na snazi do 31.03.2020. godine ili do njenog pismenog opoziva.

Zdici.info