Web portal Zdici.info je platforma čija je svrha prvenstveno aktivno i precizno informisanja građana s prostora Općine Zavidovići.

Portal je osnovala grupa mladih i entuzijastičnih osoba koja teži ka napretku Općine, a potreba za osnivanjem nezavisnog informativnog portala je proizašla zbog nepostajanja aktivnog izvora informisanja na ovom prostoru, te s ciljem da se blagovremeno, tačno i objektivno izvještavaju građani Općine Zavidovići o dešavanjima na području Zavidovića i drugim događajima koji se tiču građana ovog područja.

Ubrzo nakon osnivanja Zdici.info preuzima vodeću ulogu online medija u Zavidovićima ostvarujući najveći čitateljski i informacijski prostor. Zdici.info danas je najčitaniji medij u Zavidovićima koji je nezavisan i politički neovisan.

Cilj

Cilj portala nije samo informisanje građana, već i redovna promocija i organizacija raznih aktivnosti i manifestacija, oglašavanje, kao i implementacija projekata i rada s mladima, naročito na polju edukacije, aktivizma i volonterizma mladih. Primarni cilj portala “Zdici.info” jeste stvoriti online zajednicu koja će okupljati lokalno stanovništvo, kao i one koji su migrirali i predstavljati sponu između građana i lokalnih kulturnih, sportskih i drugih organizacija

Misija

Naša misija je stvaranje profesionalne i trajne baze informisanja u Zavidovićima, kao i aktivnog rada na promociji Općine Zavidovići i njenih građana u najboljem svjetlu, te kontinuirani rad na napretku Općine Zavidovići kroz angažman domaćeg stanovništva, a prvenstveno mladih uz poštivanje moralnih i pravnih načela.

Saradnja

Od samih početaka Zdici.info sarađuje s velikim brojem pravnih i fizičkih lica s ciljem uvezivanja svih kolektiva i pojedinaca kako bi se zajedničkim naporima osigurao napredak zajednice na raznim poljima. Težnja udruženja je u narednim godinama postići aktivnu saradnju sa svim građanima Zavidovića i kolektivima koji djeluju na tom prostoru.

Vijeća za štampu - VZS

Zdici.info je član Vijeća za štampu u BiH, reagiranja na izvještavanje portala možete slati na e-mail adresu
[email protected]