Nova pobjeda Slobode, Klis i Stojanović neriješiva enigma za Krivaju

Sport

Rukometaši Slobode večeras su u okviru četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu, savladali ekipu RK Krivaja, rezultatom 25:20 (14:11).

Ekipi Slobode ovo je druga pobjeda u četiri kola, dok sa druge strane rukometaši Krivaje još uvijek ostaju na samo dva boda.

Od samog početka susreta domaći rukometaši imali su rezultatsku prednost a do pauze Solari prave plus tri gola prednosti pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:11.

Početkom drugog dijela gosti su bili u prilici da dodju do poravnanja rezultata, međutim sjajni Dražen Stojanović bio je na vrhuncu zadatka.

Stojanović je bio odličan i u nastavku drugog dijela, te je upravo on pored raspoloženog Edina Klisa i Alena Ovčine, glavni motor večerašnje pobjede Slobode.

Sloboda je na kraju slavila sa konačnih 25:20.

Domaći tim do pobjede su predvodili Edin Klis sa osam, Alen Ovčina sa sedam, te Anes Bečić sa četiri postignuta gola.U ekipi Krivaje Haris Bašić postigao je četiri gola, Eldar Mehić i Ismir Salkić tri, a Faris Čolaković, Sedžad Abdurahmanović, Mirza Mehinagić i Edin Sinanović dodali su po dva gola.

U narednom kolu koje je na rasporedu u subotu ekipa Slobode putuje u Bugojno gdje ih očekuje duel sa Iskrom, dok će Krivaja na domaćem terenu ugostiti ekipu RK Konjuh.

Zdici.info