Nova BH snimila prilog o Spomeniku prirode Tajan

Dešavanja

Foto: Screenshot

Nova BH, jedna od najpopularnijih TV kuća u Bosni i Hercegovini, snimila je prilog o Spomeniku prirode Tajan u Zavidovićima.

U impresivnom mozaiku bh. zanimljivosti posebno mjesto pripada Spomeniku prirode Tajan. Radi se o najmlađem zaštićenom području u BiH i jedinom u Zeničko-dobojskom kantonu. Spomenik prirode smješten je na tromeđi općina Zavidovići, Kakanj i Zenica. Svake godine sve veći broj turista posjeti područje parka i uživa u netaknutoj prirodi, stoji u opisu priloga.

U prilogu koji možete pogledati u nastavku su prikazane neke od prirodnih ljepota Kamenice i Tajana, te je na taj način prezentiran i promovisan turistički potencijal naše općine i kantona.

Spomenik prirode Tajan

U impresivnom mozaiku bh. zanimljivosti posebno mjesto pripada Spomeniku prirode Tajan. Radi se o najmlađem zaštićenom području u BiH i jedinom u Zeničko-dobojskom kantonu. Spomenik prirode smješten je na tromeđi općina Zavidovići, Kakanj i Zenica. Svake godine sve veći broj turista posjeti područje parka i uživa u netaknutoj prirodi.

Posted by NOVA BH on Monday, 21 September 2020

 

Zdici.info