Ništa od novog iznenađenja, Francuska bolja od BiH

Sport

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Ruanu je izgubila drugu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2019. godine biti odigrano u Kini. Domaćin, ekipa Francuske, slavila je na kraju utakmice ubjedljivo rezultatom 84:65.

Iako su košarkaši BiH sa optimizmom ušli u susret, na krilima velike pobjede protiv favorizirane Rusije u Skenderiji, Francuzi nisu dopustili iznenađenje. Vodili su tokom cijele utakmice, ali im je naša ekipa ipak parirala. Bile su otvorene nade da bi drugo poluvrijeme moglo donijeti preokret.

Ipak, kada je počelo drugo poluvrijeme,Francuzi su “prebacili” igru u višu brzinu i vrlo brzo stigli do 2o poena prednosti, što je za mladu ekipu trenera Duška Vujoševića bilo nedostižno.

U redovima naše reprezentacije bolji od ostalih bili su Gordić sa 16, Milošević sa 15 i Stipanović sa 13 poena, dok je podbacio mladi Musa. Na kraju utakmice bilo je jasno kako je vjerovatno odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri. Postigao je samo jedan poen iz slobodnog bacanja, uz šut iz igre 0/8.

Nakon večerašnje utakmice Francuska je sa dvije pobjede na vrhu kvalifikacijske grupe E, nakon što je prije večerašnje utakmice savladala i Belgiju. BiH i Rusija imaju po jednu pobjedu, dok je Belgija, koja je večeras izgubila utakmicu u Rusiji, posljednja u grupi.

Narednu utakmicu kvalifikacija reprezentativci BiH odigrat će protiv Belgije na domaćem terenu u februaru iduće godine.

Izvorni Članak: www.bhrt.ba