Nešto novo u Zavidovićima! U petak otvorenje prvog klizališta

Dešavanja

Općina Zavidovići će u petka dobiti svoje prvo klizalište – Zavidovićku pahuljicu, a gdje će biti organizovana škola klizanja za djecu.

Društvo pedagoga fizičke kulture (DPFK) Zavidovići je nosioc projekta, a u saradnji sa gimnazijom “Rizah Odžečkić”, te uz podršku Općinskog načelnika i SRCA Ajdinovići.

Otvaranje klizališta je u petak 12. februara, a isto će radit svakodnevno u periodu od 18 sati do 21 sat, osim u slučaju loših vremenskih uslova. Klizalište je instalirano na lokaciji iza Gimnazije “Rizah Odžečkić” (na mjestu gdje je bio parking).

Cilj DPFK je da djeca osnovnoškolskog uzrasta savladaju osnovne elemente klizanja kao i bonton kako bi se što lakše snalazili i uživali na velikim klizalištima. Metodički gledano osnovni zadatak je da djeca nauče obuvanje klizaljki, kretanje u njima i zaustavljanje.

KLIZALIŠTE

Prvo klizalište u gradu. Zavidovićka pahuljica.

Objavljuje Drustvo pedagoga fizicke kulture Zavidovici u Srijeda, 10. veljače 2021.

Svi posjetioci su dužni pridržavati se epidemioloških mjera, a djeca koja budu koristila klizalište trebaju nositi rukavice i šal kao obavezan dio opreme. Prvi dan klizanja je besplatan.

Zdici.info