NES Zavidovići: Mjesni odbori predložili Samira Šibonjića za kandidata za gradonačelenika Zavidovića

Dešavanja

Saopštenje Gradskog odbora  Narodnog evropskog saveza (NES) Zavidovići prenosimo u cjelosti.

Gradski odbor Narodnog evropskog saveza (NES) Zavidovića želi informisati javnost da je u periodu od aprila do maja ove godine provedena procedura formiranja mjesnih odbora, i u tom vremenskom periodu uspostavljena su 23 mjesna odbora NES-a Zavidovići.

Također, u proceduri je predlaganje kandidata za listu za Gradsko vijeće Zavidovića, kao i predlaganje kandidata za poziciju gradonačelnika. Već sada se može sa sigurnošću reći da će NES Zavidovići podržati zajedničku kandidatkinju ili kandidata koji će donijeti promjene Zavidovićima i svim njegovim građanima, navodi se u saopštenju za javnost stranke NES Zavidovići.

Želimo istaći da su mjesni odbori pokazali visoku svijest o situaciji u kojoj se nalazi naš Grad, a koji je nekada bio jedan od najrazvijenijih u regionu. Našim Gradom se upravlja od situacije do situacije, i od slučaja do slučaja, u Gradskom vijeću ne postoji većina, a razvojni planovi su misaone imenice.

Građani čija djeca su širom svijeta zbog pogrešne politike aktuelnog gradonačelnika koji je zaustavio razvoj našeg grada, sada skupljaju sredstva za projekte izgradnje vodovoda i puteva, dok s druge strane gradonačelnik nije ni za šta nadležan, osim što sa svojim satelitima i podanicima ubjeđuje građane da je novac iz budžeta Grada koji troši njegov lični novac.

Umjesto projekata koji su potrebni Zavidovićima, u svrhu „prerane izborne kampanje“, kako gradonačelnik sam ističe, sa Facebook stranice nam se dijele sjećanja.
I ponovo, sada po treći put, slušamo lažna obećanja. Ali, ko želi nešto da uradi naći će način, ko ne želi i ne zna naći će izgovor. Nama se to dešava posljednjih 8 godina. A bilo bi normalno da se nakon 8 godina vlasti podnese izvještaj o tome šta je urađeno. U našem slučaju možemo samo vjerovati svojim očima i jasno vidjeti da nema ničeg da je realizirano a da je vrijedno spomena, a kamo li obećanog.

Na žalost, postoji samo 8 potrošenih budžeta.
Dok se u Zavidovićima uspjeh mjeri kubicima betona, u drugim gradovima i općinama, uspjeh se mjeri brojem radnih mjesta, otvorenih fabrika i preduzeća.
Naš glavni vodovod je od azbestnih cijevi. Naravno, samo kod nas azbest nije kancerogen, samo kod nas psi nisu lutalice, samo kod nas narod gasi semafore, samo kod nas i ovo malo medija što je opstalo mora da šuti da se gradonačelnik ne naljuti.

Ako ste udruženje, nećete dobiti ništa, kao i sva druga udruženja koja nisu “Njegova”, kao i mnoge mjesne zajednice koje su kažnjene samo zbog toga što predsjednici i predstavnici mjesnih zajednica nisu pali pod uticaj.

Zbog svega ovoga i puno toga što se zbog prostora ne može navesti, jer to bi trajalo danima, svi mjesni odbori su dali jednoglasnu podršku prijedlogu da ispred Narodnog evropskog saveza Zavidovići kandidat bude predsjednik NES-a u Zavidovićima i aktuelni ministar u Vladi Zeničko – dobojskog kantona, Samir Šibonjić.

Ističemo da se radi o političaru i privredniku visokih moralnih načela prije svega, ali i veoma značajnih sposobnosti. On je za kratko vrijeme napravio ogroman uspjeh i vratio nadu našem narodu. Svakodnevno je sa privrednicima, radi za sve nas, naš kanton i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ministar Šibonjić je primjer kako se treba zalagati za svoj narod, svoju lokalnu zajednicu ali i domovinu, ističu u Gradskom odboru NES Zavidovići.
Tim povodom, ministar Šibonjić je dao kratku izjavu:

„Zahvalan sam na prijedlogu kandidature. Također, veoma mi je drago što su mjesni odbori pokazali visok nivo odgovornosti i angažmana. Potrebne su nam promjene u Zavidovićima.
Svakodnevno sam sa građanima i privrednicima. Očito je da građani žele promjene, i da su spremni u Zavidovićima ovaj put dati podršku nekome ko je potpuno drugačiji od ovoga što sada imamo.

Krajnje svjestan odgovornosti kao predsjednik stranke NES Zavidovići, već sada mogu reći da je na pomolu jedna stranačka ali i nadstrančka podrška jednoj zajedničkoj opozicijskoj kandidatkinji ili kandidatu za poziciju gradonačelnice ili gradonačelnika. Primjetno je da građani sve više javno reagiju želeći i sami dati doprinos promjenama. Sve to je nagovještaj boljih dana koji uskoro ako Bog da dolaze za naše Zavidoviće, za razvoj i prosperitet svih njegovih građana. Što se tiče moje lične odluke, ja ću je donijeti kada za to dođe vrijeme“.

Zdici.info