Naši Zmajevi - Noć kada je Bosna i Hercegovina disala kao jedno!

Sport

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u finalu Europskog prvenstva! Nikada niti jedna selekcija u bilo kojem sportu od nezavisnosti nije ostvarila ovako značajan uspjeh. Naši momci su odigrali sjajan meč i protiv Litvanije idemo u borbu za zlato.

Čestitke i velika podrška stižu zaista sa svih strana, a naši momci su zaslužili svu moguću pažnju u ovom trenutku. Cijela Bosna i Hercegovina je ujedinjena u ovom zaista velikom uspjehu, a naši heroji su uradili veliku stvar.

U trinaest utakmica u proteklom periodu smo dobili čak jedanaest, a dva puta Španiju. Uračunamo li trijumf juniora to je treća pobjeda naše reprezentacije nad takvom velesilom kakvi su Španci.

Dobijali smo ove godine većinu košarkaških velesila, a Litvanci su jedni od rijetkih koje nismo uspjeli savladati. Selektor Josip Pandža zajedno sa pomoćnikom Enesom Numanovićem je napravio zaista veliku stvar i naši momci su još jednom pokazali šta znači borba za sveti dres.

Kapiten Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Lazar Mutić, Amar Barukčija, Vedran Mirković, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Adi Alikadić, Timur Ovčina, Nikola Đaković.

IDEMO PO ZLATO!

(Basket.ba)