Narodno pozorište Sarajevo u Zavidovićima s hit komedijom "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna"

Zabava

Glumci Narodnog pozorišta iz Sarajeva narednog mjeseca u Zavidovićima igrat će predstavu “Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna.”

Autor predstave je Ivo Bršan, a režiju potpisuje poznati redatelj Sulejman Kupusović. Ovo hit ostvarenje na repertoaru Centra za kulturu Zavidovići je 11. maja.

Tematika predstave su problemi lokalne zajednice što postaje ogledalo generalne slike našeg društva. U predstavi, koja je žanrovski postavljena kao komedija sa tragičnim elementima, pojavljuje se Hamlet – mladi Suljo, čiji se otac nalazi u zatvoru. Suljo bezuspješno pokušava dokazati da njegov otac, borac Armije BiH, nije ukrao novac iz blagajne mjesne zajednice.

Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi.

Igraju: Josip Pejaković, Milan Pavlović, Mirsad Tuka, Nerman Mahmutović, Amina Begović, Mirvad Kurić, Aldin Omerović, Merima Lepić, Slaven Vidak, Sanela Krsmanović, Riad Ljutović.

E. F./Zdici.info