Nakon negodovanja građana zbog neosvijetljenih ulica, oglasila se Gradska uprava Zavidovići

Dešavanja

Nakon velikog negodovanja naših sugrađana zbog velikog broja ulica bez rasvjete, oglasila se i Gradska uprava Zavidovići, a čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

Gradska uprava Zavidovići provodi aktivnosti na zamjeni tajmera na javnoj rasvjeti u užem gradskom jezgru. Umjesto dosadašnjih ugrađuju se samopodešavajući tajmeri što će omogućiti efikasniji rad javne rasvjete kao i maksimalnu uštedu električne energije. Pored ovoga u nekoliko ulica vrši se i zamjena dotrajalih rasvjetnih tijela visokokvalitetnim LED reflektorima.

Iz navedenih razloga posljednjih dana, na nekoliko lokacija, dolazi do prekida u radu javne rasvjete. Uposlenik Gradske uprave je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Privrednog društva zaduženog za održavanje javne rasvjete te se prekidi u radu otklanjaju u što kraćem vremenskom roku.

Također, pored mosta „Duga“ i pored mezarja „Flos“ detektovani su veći kvarovi koji iziskuju i vremena i finansijskih sredstava za njihovu sanaciju.

Molimo građane za strpljenje do okončanja ovih radova kao i da redovno prijavljuju nedostatke u funkcionisanju javne rasvjete u Zavidovićima uposleniku Huskić Elvedinu na broj mobitela: 061-197-029.

Izvorni Članak: zavidovici.ba