Nagrade za Nusmira Muharemovića i Snežanu Vidović na festivalu u Mostaru

Dešavanja

Drugu večer međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru, odigrana je predstava “Tri dana ili uspon i pad gospodina B.” autora Romana Sikore, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Malu lisku za najboljeg glumca večeri osvojio Nusmir Muharemović, dok je Malu lisku za najbolju glumicu večeri osvojila je Snežana Vidović. Za oboje ovo je prva nagrada na ovom festivalu.

– Uvijek smo sretni kada možemo doći u Mostar da igramo predstavu, ne samo na festival ‘Mostarska liska’ nego generalno. ‘Mostarska liska’ je jedini festival komedije u BiH i zbog toga je poseban, drugačiji, u odnosu na sve ostale. Nekako sam priželjkivao ovu nagradu iz jednog prostog razloga zato što mi je takoreći nedostajala u kolekciji.

Ovo je moja prva Mala liska. Zaista sam sretan i uzbuđen zbog toga, jer sam prvi put dobio nagradu za komediju. Sve nagrade koje sam do sada dobio bile su za neke uloge u dramama tako da sam jako sretan.

Iako, kada se malo razmisli o predstavi, ona je jedna dobra drama, jedna komedija apsurda. Tek kad odemo kući i kad počnemo razmišljati o svemu onome čemu smo se smijali shvatimo da, ustvari, živimo taj sistem te da živimo život tog i svih likova kojima se smijemo”, naglasio je Muharemović.

Vidović je podsjetila da je prvi put nagrađena na festivalu ‘Mostarska liska’, na kojem nije bila dugo.

– Igrom slučaja sam jedina glumica tako da žiri nije imao mnogo posla što se tiče glumice večeri, ali se svakako radujem nagradi – istakla je Vidović.

Bosansko narodno pozorište Zenica je sinoć na festivalu komedije “Mostarska liska” izvelo predstavu “TRI DANA ili USPON I PAD GOSPODINA B.”, po tekstu Romana Sikore u režiji Tanje Miletić- Oručević.

Nagradu Mala liska za glumce večeri dobili su Snežana Vidović i Nusmir Muharemović.

Čestitke nagrađenim glumcima kao i cijelom ansamblu na uspješnom predstavljanju naše kuće.

(BNP Zenica)

Zdici.info