Nagib Mujkić: Nijedna odluka koju budem donio sa svojim timom neće izlaziti iz okvira pravednosti

Sponzorisano

Poštovani sugrađani,
Poznato Vam je da moj ulazak u politiku nije zbog ostvarivanja ličnih interesa i potreba i naglašavam da nemam problem javno reći da se smatram ostvarenim privrednikom i porodičnim čovjekom. Ovo s razlogom napominjem na počeku jer smo već svi navikli na razumijevanje bavljenja politikom isključivo zbog ličnih interesa.

Svojim ulaskom u politiku iskreno želim da utječem na promjenu takve percepcije u društvu jer moji motivi zaista nisu takvi. Nadam se da će moji sugrađani ovaj put bez predrasuda i bez utjecaja „rekla-kazala“ informacija donijeti ispravnu odluku u ovako teškim vremenima. Nije vrijeme za eksperimente i pokušaje. Potrebni su ljudi koji mogu u vrijeme krize upravljati, donositi odluke i za donesene odluke preuzimati odgovornost.

Napuštam mjesto menadžera jedne veoma uređene i uspješne firme jer želim svojim znanjem i iskustvom, stečenim širom Evrope, služiti mom narodu i biti još više od koristi lokalnoj zajednici i društvu u cjelini. Čovjek sam koji vidi rješenja za mnoge naše zajedničke probleme i ta rješenja su zasnovana na mom dugogodišnjem radu, trudu i stečenom znanju.

Ne zaboravimo vrijeme kada je općina Zavidovići bila jedan od najpoznatijih industrijskih gradova u BiH, Evropi i Svijetu. Imali smo jaku i uspješnu, na svjetskom nivou poznatu i priznatu privredu, veliki broj uposlenih, stabilnu političku situaciju, jak i prepoznatljiv društveno-politički život, svijetlu i hrabru ratnu historiju, istaknute pojedince, intelektualce, inovatore, vizionare, različita uspješna udruženja i zajednice.

Šta danas imamo ili još dalje…šta ćemo sutra imati?

Jedno je sigurno – nemamo ono što naša Općina i njeni građani zaslužuju i uglavnom svi smo nezadovoljni. Općini Zavidovići je neophodna politička stabilnost, nova energija, ideje i vizije, jasna strategija razvoja, nova društvena i poslovna etika. Nedostaje nam povjerenje i razumijevanje. U našem Programu rada nudimo jasnu strategiju razvoja, unosimo novu energiju, ideje i vizije, mijenjamo etiku koja će postati sastavni i obavezni dio dobrog djelovanja u društvu i upravljanjaposlovnim sistemima, čime ćemo nedvojbeno izgraditi i zadobiti povjerenje naših glasača.

Ko i kada će riješiti naše probleme?

Do sada smo uvijek mislili da će to neko drugi učiniti te da imamo još uvijek dovoljno vremena. Sve građane podsjećam da nas vrijeme ne čeka, da nemamo više vremena. Vrijeme eksperimenata i pokušaja je prošlost, te da niko drugi izuzev nas neće rješavati naše probleme.
Siguran sam da će građani dati povjerenje SDA stranci, koja može sve gore navedene ciljeve realizirati i u djelo pretvoriti, jer SDA je državotvorna stranka, građanska stranka sa dugogodišnjom tradicijom i iskustvom u izgradnji države i lokalnih zajednica.

Angažirali smo mlad, obrazovan i stručan kadar, spojili mladost i iskustvo, a sve s ciljem da nastavimo uspješno graditi državu Bosnu i Hercegovinu, unaprijediti život i rad u lokalnoj zajednici.
Moje mjesto kao budućeg Načelnika je prije svega menadžersko mjesto i ni u kom slučaju isključivo političko. Biti Načelnik jednako je biti menadžer. Kao budući Načelnik-menadžer vrlo brzo ću djelovati na rješavanju naših problema, koristeći sve moguće resurse da bi bio efikasan i efektivan. Svakom obliku površnosti u radu odlučno ću se suprotstaviti, a moguću improvizaciju doživjet ću isključivo kao privremeni put do konačnog rješenja.

Osloniti ću se na vlastito, ali i tuđe znanje i iskustvo, izgraditi „sistem“ rada u Općini Zavidovići i široj zajednici po uzoru na moderne evropske gradove, bit ću otvoren za timsku saradnju sa svima onima koji raspolažu znanjem i sposobnostima, a sve u interesu općeg dobra.

Građanima bih poručio da ne očekuju čudo, barem ne tako brzo, te da svakom uspjehu prethodi mukotrpan radpun odricanja. Možete očekivati da ćemo poštenim, korektnim i nadasve odgovornim i transparentnim pristupom i radom odgovoriti obavezama i opravdati vaše povjerenje, da vas nećemo izdati, te da nijedna odluka koju budem donio sa svojim timom neće izlaziti iz okvira pravednosti.

Nagib Mujkić
SDA Kandidat za načelnika Općine
12. 11. 2020. godine

Zdici.info