MZ Brezik: Razočarenje i optužbe na račun gradonačelnika Mujanovića

Dešavanja

Na redakcijski mail primili smo saopštenje Mjesne zajednice Brezik koje prenosimo u cjelosti.

Mjesna zajednica Brezik, podružnice Lug, Luke i Memići su prije 2 godine počeli sa projektom sakupljanja novca za asfaltiranje puta Brezik, Lug, Memići, dionica od skretanja za brašljevine pa do mezarja na brdu Memići.

U proteklom periodu je sakupljeno 20. 000 KM, najvećim dijelom mještana podružnice Lug, koje su uredno uplaćene na račun Grada Zavidovići.

Gradonačelnik HAŠIM MUJANOVIĆ je na početku sakupljanja novca obećao pomoć grada u realizaciji projekta što je i učinio učešćem sa 30. 000 KM, dakle ukupno 50. 000 KM.

Realizaciju prve faze asfaltiranja koja je trebala biti u dužini od 600 metara je dobila firma Porobić d.o., koja je posao trebala uraditi 8 i 9.4.2024 (ponedjeljak i utorak), međutim gradonačelnik Hašim Mujanović se u zadnji momenat predomislio i 300 metara asfalta preusmjerio na dionicu Krivaja- Lađenik, dionicu iz koje nijedna konvertibilna marka nije sakupljena za ovaj put, dionicu u kojoj žive gradonačelnikova braća i rodbina.

Ovo nije pošteno, ovo je obična krađa i prevara. Podružnice Lug, Luke i Memići odustaju od projekta asfaltiranja, tako da gradonačelniče možeš asfaltirati u Lađenik svih 600 metara, a nama uredno VRATITI 20. 000 KM.

Zdici.info