Mladić iz Srbije našao 42.000 eura i vratio ih, a niko mu nije rekao ni hvala

Dešavanja

Konobar u kafiću „Kutak 015“ Savo Petrović (21) pronašao je žensku torbu sa 42.000 eura u novcu i platnim karticama i bez razmišljanja je predao policiji. Sedam dana nakon ovog nevjerovatno gesta koji je zadivio niko mu se nije javio ili bar zahvalio, piše Blic.

– Radio sam drugu smjenu i služio goste za stolom na terasi. Kada su otišli priđem da pokupim šolje i vidim žensku torbu na stolici. Unesem je u lokal i odmah pozovem policajca koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dvije žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledamo dokumente, vidimo da ženu ne poznajemo, u torbi mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozovemo stanicu policije oni dođu i preuzmu torbu – prepričava Savo događaj o kome bruji Ljubovija.

Kaže da je nastavio sa poslom i da su mu uvečer policajci donijeli zapisnik na potpis iz koga vidi da je u torbi bilo, što u parama, što u platnim karticama – 42.000 eura.

– Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju. Ko nosi toliki novac sa sobom i još zaboravi torbu sa takvim bogatstvom? – iznenađeno se pita Savo. Kaže da ga od tada više niko nije zvao.

– Niko me nije zvao od tada. Čuo sam da je žena koja je zaboravila torbu iz Loznice i da je dolazila i preuzela nađene stvari. Čuo sam i da je potvrdila da u torbi ništa ne fali, a to mi je bilo najvažnije – rekao je pošteni pronalazač.

Ne obazire se puno na činjenicu da mu se niko za gest koji je učinio nije ni zahvalio, niti na one koji ga kritikuju što je novac vratio.

– Neki mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju – kaže skromno Savo, mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.