Mirza Demirović iz Zavidovića ispunio svoj san: Na jutjubu ga prati 100 hiljada ljudi

Zabava

Mirza Demirović iz Zavidovića nedavno je na jutjubu prešao broj od 100 hiljada pretplatnika na svoj sadržaj. 

Demirović je prvi jutjuber iz Zavidovića koji je dostigao veliku brojku, dok je po tome četvrti u Bosni i Hercegovini. Njegov glavni kanal na koji postavlja najveći broj videozapisa je “Neki Jutuber” koji trenutno ima 100.585 pretlatnika.

Pored glavnog kanala, Mirza ima i nekoliko sporednih poput “Mirza Vlogs” ili “Demirović Films”. Videozapisi koje plasira su različitih žanrova za publiku različitih uzrasta, a ciljana publika su mu mladi. Veliki broj fanova stekao je kroz kratkometražne poučne filmove za koje je nagrađivan.

Naš sagovornik počeo je snimati videozapise s 12 godina.

– Sa snimanjem sam počeo jako rano još sa svojih 12 godina, ali sam ubrzo shvatio da je još rano i da trebam malo sačekati. Ali znao sam da tu negdje ima mjesta za mene i vratio sam se snimanju sa svojih 16 godina i tu zapravo započinje moje zvanično druženje sa kamerama, započinje Mirza.

Želja i ljubav krila su za velika djela, što možemo vidjeti i na primjeru ovog Zavidovićana koji je svoju ljubav i želju pretvorio u rad što mu je donijelo ogroman uspjeh.

– Na snimanje me nije ništa posebno natjeralo, jednostavno rodio sam se sa ljubavi prema kamerama, filmovima i oduvijek sam to želio raditi. Svaki početak je itekako težak, treba proći jako dug put da bi došao do nekog uspjeha, ali kada nešto postignete shvatite da se sav trud isplatio i zaboravite sve ružno što se dogodilo, ističe Demirović.

Organizovao je brojne skupove za fanove

Da bi bili jaki moramo osjetiti slabost, a u tim trenutcima potrebna nam je podrška, naš sagovornik podršku je imao od najbližih i saradnika.

– U najtežim momentima motivacija su sigurno bili moji najbliži, koji mi nisu dali nikada odustati, također i mnogi ljudi koji su pratili moj rad. Zbog svih njih moraš da guraš dalje i da ih učiniš ponosnim, nastavlja on.

Govorio je o budućnosti i osvrnuo se na mlade.

– U budućnosti imam mnogo planova, ispunio sam svoj veliki san od 100 hiljada pretplatnika. Sada rasterećen time idem pokazati šta mogu i šta znam. Mladima bih kazao da nikad ne odustaju od svojih snova. Borite se jer na kraju svakog tunela dođe svjetlost i sve vam se kad tad isplati.

Za Zdici.info razgovarao Elmin Fehrić.