Mirsad Hadžikadić pobjednik ankete za Predsjedništvo

Dešavanja

Mirsad Hadžikadić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka, osvojio je najviše glasova u anketi na našem portalu (32 %).

Zdici.info je u nedjelju, 23. septembra, objavio anketu za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izborna jedinica Federacija Bosne i Hercegovine.

Naši čitatelji su imali priliku da u anketi biraju jednog od kandidata za Predsjedništvo iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda, a registrovan je 2271 glas.

U nedjelju, tačno sedam dana od otvaranja ankete, objavili smo prve rezultate, a uoči sutrašnje izborne šutnje, kao i Općih izbora koji će biti održani u nedjelju, 7. oktobra, objavljujemo konačne rezultate.

Mirsad Hadžikadić (Platforma za progres) je osvojio najviše glasova (723, 32%). Šefik Džaferović, kandidat SDA koji je bio u prednosti do početka ove sedmice, prikupio je 661 glas, odnosno, 29% od ukupnog broja glasova. Treći po broju glasova u našoj anketi je Denis Bećirović iz SDP-a, koji je dobio 18%, odnosno 400 glasova čitatelja Zdici.info.

Konačni rezultati:

Izvorni Članak: zdici.info