Miralem Pjanić zvanično predstavljen u Barceloni

Sport

Foto: FC Barcelona

Miralem Pjanić danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Barcelone.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u transferu vrijednom 60 miliona eura prešao iz Juventusa u Barcelonu, a iako je transfer bio ozvaničen krajem prošle sezone popularni Mire je morao čekati na zvaničnu prezentaciju do zvaničnog početka nove sezone, a činjenica da je bio pozitivan na koronavirus je dodatno odložila predstavljanje.

Mali Princ je u Barcelonu doputovao prije nekoliko dana gdje je i obavio nekoliko treninga, a navijači katalonskog tima danas su ga po prvi put mogli vidjeti u dresu kluba, a zadužio je broj 8 – broj koji je nosio legendarni Andres Iniesta.

Foto: FC Barcelona

Pjanić će tako poslije Cristiana Ronalda svlačionicu da dijeli i s Lionelom Messijem, a s Barcelonom je potpisao četverogodišnji ugovor.

Sanjao sam o ovome otkako sam bio mlad i veoma sam sretan što sam dio ovog izvrsnog kluba. Došao sam u najveći klub na svijetu i dat ću sve od sebe da me ljudi upamte“, rekao je Miralem Pjanić.

Veoma sam motivisan i zaista se radujem utakmicama koje me očekuju i pobjeđivanju. U svlačionici sam vidio historiju ovog tima. Ovo je sjajna prilika za mene“, dodao je.

Foto: FC Barcelona

Zdici.info