Miralem Pjanić od naredne sezone u dresu velike Barcelone

Sport

Foto: Emilio Andreoli/Getty Images Europe

Jedan od najboljih veznih igrača današnjice i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić, od naredne sezone bi trebao nositi dres Barcelone.

Špekulacije koje su prethodnih sedmica kružile evropskim tablodima su dobile svoj epilog, a kako prenosi Fabrizio Romano, jedan od najpoznatijih novinara i najprovjerenijih izvora kada su pitanju fudbalski transferi, veznjak Juventusa će put Barcelone ovog ljeta.

Barcelona i Juventus su sklopili dogovor vezan za zamjenu igrača, Brazilac Arthur će iz Barcelone preći u torinski klub, dok će u suprotnom smjeru Miralem Pjanić, a Juventus će platiti još dodatnih 10 miliona eura.

Miralem Pjanić koji je u aprilu napunio 30 godina u Juventus je stigao na ljeto 2016. godine iz Rome za 35 miliona eura, a od tada je triput bio prvak Italije s ovim klubom, te je na dobrom tragu da to postigne i ove godine.

Osim italijanskih klubova, u profesionalnoj karijeri je nastupao i za francuske klubove, Lyon i Metz, a dres reprezentacije Bosne i Hercegovine je oblačio 92 puta.

 

Zdici.info