Majka djevojčice Nejle optužila Billyja Agića za prevaru

Zabava

Cijela Bosna i Hercegovina, pa i regija, jučer je pričala o oglasu humanitarca, komičara i vloggera Billy Agića. Naime, Agić je odlučio prodati automobil, koji je kupio prije četiri mjeseca, kako bi pomogao djevojčici Nejli.

Uz riječi hvale, podrške, ponuda… danas je stigla i reakcija majke oboljele Nejle.  Naime, Nejlina majka Selma optužila je Agića za prevaru.

“Billy je rekao da će sinoć donijeti novac, evo još uvijek ga čekam. Dao je tri sedmice roka da će završiti akcijom. Rekla sam mu da ne želim da prodaje auto jer se nismo tako dogovorili i da donese novac koji je skupio za Nejlu. Ako je to marka, neka donese marku”, kaže Selma Suljkanović, kako piše N1.

Majka oboljele Nejle tvrdi da je Bily Agić prevario, te dodaje ima sve dokaze protiv Billyja da ‘nije donio niti jedne marke’.

“Uporno spominje tih 12.000 KM koje je narod nama donio. Uprosno smo ga molili da završi s tim i da nama ne treba novac od njegovog auta. Nije nas ni kontaktirao, radio je šta je htio. Ne iz humanih razloga nego da bi sebe promosvisao kroz prodaju auta. To nas je pogodilo. Od 5. augusta čekali smo ne bi li se sjetio i donio nam novac”, dodaje Selma.

No, oglasio se Billy Agić na svom Facebook profilu:

“Dok sam se trzao da ovoj majci pomognem da joj ozdravi dijete bio sam dobar a sad kad sam stavio da i auto prodajem ona ostavlja komentare zašto nisi to ranije uradio? Da nije žalosno bilo bi smiješno. Definitivno najčudnija situacija ikad koji sam ikad radio u svom životu. Pa meni neko da hoće dati biciklo u životu ja bih mu bio zahvalan. Ali ima nas svakakvih. Nažalost…”, poručio je Agić.

Na profilu je objavio i ‘printscreen’ komentare Nejline mame, kao i  video i članak od 1. septembra na Neon TV,  gdje se, kaže, vidi i  izjava majke da je sakupila 20.000KM.

“Nejlina mama je mene kroz komentare optužila kako sam ja objavio svoja dva računa ispod videa i sakupljao novac a ustvari njeni računi su objavljeni! Otišao sam ja i do banke i izvadio izvod mojoj računa”, govori Billy Agić. 

Autor teksta: Radiosarajevo.ba