Lana Pudar osvojila peto mjesto na Svjetskom kupu u disciplini 200 metara delfin

Dešavanja

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar (16) osvojila je peto mjesto na Svjetskom kupu koji se održava u Berlinu u disciplini 200 metara delfin.

Lana je finalnu utrku otplivala u vremenu 2:06.25. Prvo mjesto je osvojila Ilaria Cusinato koja je imala vrijeme 2:05.30.

Naša plivačica je dobro krenula u utrku i vodila je nakon prvih 50 metara. Ipak, Italijanka je potom preuzela vodstvo, a prateći sa stranica bet at home a naša Lana je dugo bila na drugom mjestu.

Kako se primicao kraj utrke, Lana je gubila snaga i na kraju se morala zadovoljiti petom pozicijom.

Osim Lane i Ilarije, u finalnoj utrci su još nastupali Amina Kajtaz (Hrvatska), Helena Bach (Danska), Laura Lahtinen (Finska), Hali Flickinger (SAD), Lotte Hosper (Nizozemska) i Zsuzsanna (Mađarska).

Inače, Lana je bila ubjedljivo najmlađa učesnica finala budući da je rođena 2006. godine, dok je sljedeća najmlađa bila Lahtinen rođena 2003. godine.

Inače, bio je ovo drugi nastup za našu mladu plivačicu nakon dva mjeseca pauze, odnosno poslije osvajanja evropskog zlata u Rimu. Prethodno je jutros plivala u kvalifikacijama za večerašnje finale.

Izvorni Članak: www.klix.ba