KRUG oko KLEKA – XCM Premijer liga Bosne i Hercegovine

Dešavanja

U subotu, 12. augusta 2023. godine, u Zavidovićima će se održati spektakularna brdska XCM biciklistička utrka „KRUG oko KLEKA“. Na stazi dugoj oko 50 kilometara i elevacijom od 1800 metara takmičari će se suočiti s različitim vrstama terena i nagibima, što će predstavljati pravi izazov za sve učesnike.

Utrka je otvorena za sve bicikliste pa osim profesionalnih biciklista, licenciranih od strane BISABiH, učešće na utrci mogu uzeti i amateri koji žele da po prvi put isprobaju svoje mogućnosti i da pomjere svoje granice izdržljivosti i brzine, ali smo za njih stazu skratili na 25 kilometara i 900 metara elevacije kako bi što bolje osjetili adrenalin koji nude biciklističke utrke.

Staza prolazi kroz prekrasne planinske krajolike planine Klek, pa će takmičari moći uživati u svježem zraku i prekrasnom pogledu na grad Zavidoviće i Spomenik prirode Tajan. Međutim, neće sve bilo tako jednostavno. Nagibi staze su na pojedinim mjestima izuzetno zahtjevni, te će trebati dosta truda, snage i biciklističkog umijeća kako bi prevladali sve izazove koji će stajati pred njima.

Naši partneri za sve pobjednike po kategorijama obezbjedili su adekvatne novčane i robne nagrade, a organizator je svim učesnicima i gostima obezbjedio zajednički ručak poslije utrke, kao i osvježenje u toku utrke.

Radujemo se Vašem dolasku kako bi zajedno stvorili nezaboravne uspomene i kako biste ponijeli najljepša sjećanja iz Zavidovića!

LINK ZA PRIJAVU

PROPOZICIJE UTRKE

Zdici.info