Krivajašice slavile na teškom gostovanju u Prijedoru

Sport

Rukometašice Krivaje u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su novu pobjedu, ovaj put na gostovanju u Prijedoru, nad ekipom Mire, rezultatom 32:35 (19:20).

Iako oslabljenje neigranjem nekoliko ključnih igračica izabranice Adnana Bašića upisale su novu pobjedu koja će ih održati u vrhu prvenstvene tabele.

Susret je počeo nešto boljom igrom domaće ekipe koja je na samom početku stigla do tri gola razlike, kod rezultata 5:2. Nastavilo se u ujednačenom ritmu, igralo se gol za gol sve do sredine prvog dijela nakon čega ekipa Krivaje serijom 0:6 dolazi do preokreta rezultata 10:13.

Gostujuća ekipa prednost je uspjela sačuvati do kraja prvog dijela kada rukometašice Mire dolaze do poravnanja rezultata 19:19. Gošće do kraja ipak uspijevaju postići jedan pogodak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 19:20.

I u nastavku se krenulo u ujednačnom ritmu sve do sredine drugog dijela. Nakon toga uslijedila je nešto bolja igra ekipe Krivaje koja je preuzela rezultatsku inicijativu. Pet golova prednosti ekipa Krivaje imala je u 59. minuti susreta. Sa dva vezana pogotka domaće rukometašice postavljaju konačnih 32:35.

Krivaju su do pobjede vodile Mehinagić Amna sa devet i Ćosić Jasmina sa sedam postignutih pogodaka. Šest je dodala Maglajkić Nejla a po jedan manje Bukvić Amina i Cerić Nejra. U listu strijelaca upisala se i Latifović Alena koja je postigla tri pogotka.

Kod Mire najefikasnije ssu bile Bašanović Azra sa četrnaest i Gligorević Dragica sa dvanaest postignutih pogodaka.

Zdici.info