Krivaja otkazala utakmicu jer je dvorana prokišnjavala

Sport

Foto: Facebook/IsmetOmerašević

Nova bruka pogodila je Zavidoviće, jedan od gradova u našoj zemlji koji su prepoznatljivi po rukometu, nakon što je utakmica Krivaje i Gradačca otkazana zbog prokišnjavanja dvorane.

Za sinoć je zakazana prijateljska utakmica između Krivaje i Gradačca u sklopu priprema za novu sezonu. Ipak, susret se nije igrao iako su navijači u vrlo lijepom broju stigli u Gradsku dvoranu pošto je krov prokisnuo.

Ovo nije prvi put da se slična stvar dešava pošto je i ranije Gradska dvorana imala problem s prokišnjavanjem nakon čega su vlasti pokušale riješiti situaciju. Međutim, posao nikada nije obavljen do kraja. Iz kluba se pitaju koliko još puta treba grad rukometa biti obrukan na ovaj način.

“Prijateljska utakmica između RK Krivaja i RK Gradačac zbog problema s prokišnjavanjem krova dvorane nije odigrana. Izvinjavamo se našim gostima na ovome te se zahvaljujemo publici na dolasku. Nadamo se da će se do početka prvenstva ovaj problem riješiti kako ne bi ponovo utakmice morali igrati u drugim gradovima”, navodi se u saopćenju RK Krivaja.
Iz kluba su dodali kako je novim incidentom narušena atmosfera u svlačionici te su ugrožene pripreme kluba. Uprava RK Krivaja pribojavaja se da će njeni rukometaši biti prinuđeni utakmice igrati u drugim gradovima. Krivaja je već igrala svoje utakmice u Žepču 2019. godine.

Izvorni Članak: www.klix.ba