Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Košarkaši Bosne i Hercegovine slavili protiv Rusije u kvalifikacijama!

Sport

Foto: Screenshot

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je u dvorani Mirza Delibašić slavila protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine! 

Izabranici Duška Vujoševića su u Skenderiji nadigrali Ruse koji su bili bez nekoliko važnih igrača, baš kao i naša reprezentacija koja nije mogla da računa na igrače koji nastupaju u NBA ligi.

Igrao se poprilično izjednačen meč, a Rusi su trojkom u posljednjim trenucima prvu četvrtinu riječili u svoju korist (20:21).

Druga četvrtina je ipak pripala košarkašima BiH za jedan poen (18:17), pa se na pauzu otišlo pri neriješenom rezultatu, 38:38.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine prevagu prave u trećoj četvrtini gdje stižu do četiri poena prednosti (22:18).

U posljednjoj četvrtini prednost bh. reprezentacije rasla i do devet poena, no nekoliko grešaka u igri našeg tima je zadržalo neizvjesnost do kraja utakmice, ali ipak bh. reprezentativci su ostali dovoljno pribrani da i četvrtu četvrtinu riješe u svoju korist (21:20) za važnu pobjedu konačnim rezultatom 81:76.

U našoj reprezentaciji najefikasniji je bio Džanan Musa sa 18 ubačenih poena, Nemanja Gordić je dodao 16, dok je dvocifren bio još Andrija Stipanović sa 13 poena.

U ponedjeljak reprezentacija Bosne i Hercegovine gostuje Francuskoj, koja je glavni favorit naše grupe.

 

 

 

A. B./Zdici.info