Konobar našao torbu s 42.000 eura, vlasnica mu se nije ni zahvalila

Dešavanja

Konobar u kafiću “Kutak 015” u Ljuboviji (Srbija) Savo Petrović (21) pronašao je žensku torbu sa 42.000 eura u novcu i platnim karticama i bez razmišljanja je predao policiji. Sedam dana nakon toga, niko mu se nije javio ili bar zahvalio.

– Radio sam drugu smjenu i služio goste za stolom na terasi. Kada su otišli, priđem da pokupim šolje i vidim žensku torbu na stolici. Unesem je u lokal i odmah pozovem policajca koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dvije žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledamo dokumente, vidimo da ženu ne poznajemo, u torbi mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozovemo stanicu policije oni dođu i preuzmu torbu – prepričao je Savo događaj o kome bruji Srbija.

Kaže da je nastavio sa poslom i da su mu uvečer policajci donijeli zapisnik na potpis iz koga vidi da je u torbi bilo, što u parama, što u platnim karticama – 42.000 eura.

– Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju. Ko nosi toliki novac sa sobom i još zaboravi torbu sa takvim bogatstvom – pita se Savo.

Kaže da ga od tada više niko nije zvao.

– Niko me nije zvao od tada. Čuo sam da je žena koja je zaboravila torbu iz Loznice i da je dolazila i preuzela nađene stvari. Čuo sam i da je potvrdila da u torbi ništa ne fali, a to mi je bilo najvažnije – veli Savo.

Ne obazire se puno na činjenicu da mu se niko za gest koji je učinio nije ni zahvalio, niti na one koji ga kritikuju što je novac vratio.

– Neki mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju – kaže skromno Savo, mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.

(Blic.rs)